Добра новина свързана с детското отделение в гр. Сандански

Учат безработни за озеленители и работа с компютър в Симитли
March 12, 2018
Тежка катастрофа затвори Кресненското дефиле
March 13, 2018

Най-коментираната тема в гр. Сандански в момента е проблема със затварянето на детско отделение в МБАЛ “Югозападна” болница гр. Сандански.

По града се чуха много слухове относно проблема в отделението: “Къде е властта, която избрахме, защо не помага”, “Търсете сметка на управниците от ГЕРБ”,”Защо директора на болницата не предприе мерки да спре докторките” и много др.

Днес кмета на Община Сандански, г-н Кирил Котев съобщи добрата новина, че детско отделение в гр. Сандански ще има. След дълго търсене, днес бе намерен педиатър, който в най-скоро време ще започне работа в курортното градче. До края на седмицата се очаква новият педиатър официално да потвърди пристигането си в МБАЛ “Югозападна” болница. Детското отделение временно ще бъде затворено, но до седмица две се очаква отново да заработи. При евентуална нужда от педиатър, от бърза помощ ще бъде предоставена линейка, която да превози нуждаещото се дете до Петрич, където докторите ще му окажат нужното лечение. Както всички виждаме по новините, в цялата страна положението с медиците е много зле.

Събирането на болниците не е причината за временното затваряне на отделението, а преумората на медиците. Едната докторка от двете заявили, че напускат ще остане на работа, което успокоява положението за всички жители на Сандански.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *