DIVA Vocal: Сандански е слънчев град, харесвам техният диалект

Детско царство за 1-ви юни в Симитли
May 31, 2018
Innerglow: Харесвам този край, но най ми харесва домашното вино
May 31, 2018

DIVA Vocal

DIVA Vocal (Невяна Цветкова) е един от най-изявените артисти на клубна музика от България. Тя получава висшето си образование в Лос Анджелис, САЩ, където се запознава с електронната музикална сцена. Всички нейни авторски песни оглавяват родните музикални класации, а кавър версиите и достигат до челни места в световния ТОП100 в най-големият сайт за клубна музика – beatport.com DIVA  , в който класациите е единствено на база продажби.  Това прави DIVA една от най-продаваните вокалистки от България.  Множеството и колаборации със световни звезди като Eddie Amador, DJ Tarkan, David Tort, и Andrey Exx превръщат проектите и в сензации на световната клубна сцена и са представяни в радио предаванията на DJ Tiesto, BBC Radio и др.

Тази година тя участва заедно с DIASS с общото им парче “CAGELESS BIRD” във втория BG MUSIC FESTIVAL, в категороия “електронен”. Фестивалът ще се проведе на 8 и 9 юни в гр. Сандански.

Какво те накара да започнеш да се занимаваш с музика?

Музиката е езикът на сърцето. Чрез нея всички по света общуваме свободно. Още от дете, мама ни пееше и аз се просълзявах от въздействието на гласа и и текстовете на нашите народни песни.

Какви са ти целите за развитие?

Да продължавам да творя, пея и раздавам себе си, изпъстряйки авторските си проекти и с български текстове.

Какво за теб значи “зелена светлина”?

Обичам зеленото! Това е сиянието на природата.  То успокоява и позволява на нещата да се развиват по най-естествения начин, достигайки нови хоризонти.

Разкажи ни най-щурото преживяване от детството…

Често се измъквахме с кака ми от къщи след полунощ по време на гостуванията си при баба и дядо. Ходехме “на зелено” – полянка в гората, правехме си огън с компанията и пеехме. За жалост на третият път ни разкриха, но приключението определено си струваше.

Как си представяш фестивала в Сандански?

Като едно истинско забавление и запознанства с колеги и фенове. Организаторите от BG Music Channel са пълни професионалисти и съм убедена, че ще се погрижат за всичко до най-малката подробност! За нас, участниците, ще остане само да дадем най-доброто от себе си на сцената!

Била ли си до сега в гр. Сандански, ако не си – какво си чувал за града?

Да, била съм многократно. Обичам този слънчев град, приветливите жители и дори техният диалект.

Leave a Reply

Your email address will not be published.