„Деца подаряват Коледа“! Коледен базар събира пари за 3- годишната Мартина Танева от Банско

Ученици от ПГ „Пейо К. Яворов“ – Петрич с отличия от национални конкурси
December 9, 2017
Започва най- обичаната инициатива от децата на Благоевград- „Часът на приказния разказвач“
December 9, 2017

Идеята събраните пари да подпомогнат лечението на Мартинка, е на единадесетокласничката от ЕГ Благоевград- Катина Великова.

След като видяла репортаж по БТВ за болното момиченце, решила именно то да е детето, за чието здраве да се събират пари в инициативата. Споделила с още ученици от клуб „Алтернативи” и започнали с подготовката.

„Деца подаряват Коледа“ се провежда за първа година. Идеята на проекта е малките деца да помогнат на момиченцето не чрез финансови средства, а чрез малко любов, креативност и въображение. Ще се проведе конкурс, в който всеки ученик ще може да се включи.

Конкурсът е разделен на три категории- рисунка, разказ, изделие. Всеки ученик може да участва и в трите категории. В състезанието ще бъдат включени училища от град Благоевград. Във всяко училище ще бъдат раздадени пликове- един за есе и един за рисунка. За рисунките и изделията ще бъде направена изложба. Парите от продадените рисунки и ръчно изработените изделия ще се дадат на нуждаещото се семейство. Разказите ще бъдат напечатани в малки книжки, които отново ще бъдат продавани в помощ на момиченцето.

Освен изложба, ще има и работилница на Дядо Коледа, в която децата ще творят (рисуват и правят изделия). Всяко дете ще може да се забавлява. Самият Дядо Коледа ще присъства и всеки ще има възможност да се снима с него.

Крайният срок за събиране на рисунките, разказите и изделията е 13.12.2017 год. Рисунките са на тема „Коледа и моето семейство“, „Аз и моята Коледа“. Разказите са на тема „Моята Коледна история“, „Вълшебната Коледа“. Изделията са с тематика „Сръчните ръце в работилницата на Дядо Коледа“.

Децата, които имат право да участват са от трети до седми клас. Базарът ще се проведе на 23 декември в заведението на МОЛ „Ларго”. Нека направим нещо добро заедно!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *