Дебат в ПМГ “Сергей Корольов” Благоевград “за” или “против” униформите в училище

Александър Манолев е назначен за заместник-министър на икономиката
May 9, 2017
Непушачи надвиха пушачи в футболна среща в Симитли
May 10, 2017

В едно от най-елитните и образцови училища в Благоевградска област – ПМГ ,,Сергей Корольов“ Благоевград се проведе анкета, засягаща въпроса ,ЗА“ или ,,ПРОТИВ“ въвеждането на цялостна униформа в гимназията.

На 21 април се състоя родителска среща в гимназията, на която бяха раздадени анкетите и родителите гласуваха. В днешна дата резултатите са обработени, но резултат никакъв. Въпросът остава неразрешен. От ръководството представиха статистиката, ясно показваща равни предпочитания и за едната страна, и за другата. Директорът на Природо-математическа гимназия ,, Сергей Корольов“, г-н Николай Каращранов сподели, че това е началото на пътя към въвеждането на цялостна униформа.

Добави още, че не може да се говори за цена, тъй като няма окончателен отговор по въпроса и не е определено какво ще включва тя.

,,Ние желаем най-доброто за нашите ученици. В началото на новата 2017/2018 учебна година на първата родителска среща ще се проведе ново допитване. От резултатите ще зависи запазването на досегашната частична униформа, която се състои от шалче или вратовръзка и значка, върху които можете да видите емблема на гимназията. Разбира се, както приляга на една елитна гимназия, учениците трябва да бъдат в прилежен и спретнат вид като им е позволено да носят по техен избор бяла риза или тениска с яка и тъмни панталони или дънки (за момичетата е позволено и пола). При по-голямо одобрение за пълна униформа, ще се търси фирма, която да задоволи нашите искания за качество и максимално удобство. Разбира се, желаем приемлива и достъпна цена за всеки родител“ сподели директора Николай Каращранов.

Преди повече от 10 години ПМГ беше първата гимназия, която въвежда частичната униформа, взета като най-добро решение на въпроса. В следващите години и другите гимназии въведоха облекло, което да заличи социалните различия.

снимка: официален сайт на ПМГ ,,Сергей Корольов“ Благоевград

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *