Цветя от малки и големи за Апостола в Симитли

Бебе пострада при верижна катастрофа в Гоце Делчев
July 18, 2017
Вихрен посреща Беласица в благотворителен мач в полза на Гери от Благоевград
July 18, 2017

180 години безсмъртие и велики подвизи в името на род и Родина почетоха десетки симитличани в 18-ия ден от юли. С венци и цветя на признателност и едноминутно мълчание обществеността в Симитли преклони глава пред Апостола.

Ученици от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ Симитли изнесоха рецитал в чест на Апостола и с голям респект и уважение почетоха годишнината от рождението му. Патриотични песни и стихове огласиха мемориалния парк в Симитли, където се намира бюст-паметникът на Васил Иванов Кунчев- Левски. Цветя и венци от по- младите поколения, които винаги ще помнят заветите на великия българин и ще се опитват да ги следват, защото за да запазим род и Родина трябва да следваме максимата на Апостола.

Днес отбелязваме 180 мига безсмъртие и голямо уважение към непримиримия дух и възвишени идеали. Преди 180 години България получи необикновения дар по земите й да броди една от най-непреходните личности. Човек, чийто лъвски скок продължава вече близо две столетия, за да ни води към онези светли идеали, които трябва да изграждат основите на нашето мислене и възприятие за света. Човек – необикновен по своята същност и характер. Буден и непримирим дух. Боец и радетел за свобода и равенство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *