Борислав Великов: Бях намушкан на сантиметри от сърцето

Кметът Котев и зам. -министъра на културата откриха обновената сграда – Дом на културата
May 15, 2018
Община Сандански организира турнир по мини футбол
May 16, 2018

Животът на Борислав вече е вън от опасност, а мъжът, който го нападна, ще бъде обвинен в опит за убийство.

Борислав учи в спортното училище на ЦСКА и тренира активно. На 21 май трябва да се яви на матура, а на 26 май е балът му. Това разказаха родителите на момчето.

Нападението стана в тролей номер 7. 34-годишен мъж намушка с нож 18-годишния Борислав. Причината е, че момчето направило забележка на група деца, които ядели семки и плюели по пода на тролея.

Нападателят е осъждан три пъти – за хулиганство, за нанасяне на телесна повреда и за кражба. Днес прокуратурата удължи задържането му. Ще бъде обвинен в опит за убийство по хулигански подбуди.

Страшно много ме боли, целият гръден кош, като взимам въздух, усещам страшни болки, разказва Борислав.

Правилата са, за да се спазват. Реших да им направя забележка. Казах им, че не е нормално, а те оттам започнаха да ме обиждат, разказва Борислав

По думите на Борислав, Георги реагирал агресивно.

Дойде при мен, започна да ме блъска, аз отвърнах, като го бутнах назад. Започна да ме ръга в ребрата, първият път се предпазих, но вторият път не можах. Шуртеше кръв направо като от чешма, разказва Борислав.

По време на инцидента той пътува в тролея с приятелката си.

Състоянието на Борислав е стабилно след направената му операция.

Нараняването е едно, в областта на гърдите. Характерът и тежестта на нараняването са такива, че не представляват заплаха, непосредствена заплаха за живота, обясни д-р Юлий Ванев.

Казаха, че е на 2 сантиметра от сърцето. Дробът е само прободен. Страшно много боли. Поне един месец казаха, че трябва да съм на легло, заявява Борислав.

На спирката са намерени шишета с метадон.

Може да е бил под влияние на наркотици, но това нещо не го оправдава, никой нормален човек не трябва да постъпва така, заявява Борислав.

Трябва да се разбере какво се е случило, начинът, по който да се е направила забележката. В никакъв случай не извинявам човека с ножа, каквато и да е била забележката, дори да е било обида, няма никакво основание на това нещо да се отговаря с нож, коментира социологът Алексей Пампоров.

Благодарение на шофьора на тролея, който затваря вратите, извършителят е задържан на място, а родителите на Борислав ще го съдят.

Трябва да се носи отговорност, колкото и наказание да му дадат, няма да изпита тази болка, която аз изпитах, смята Борислав.

Ако бъде доказана вината на нападателя, законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, или доживотен затвор без право на замяна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.