Богата програма за Цветница на х. Беласица

Каратистите от Сандански с куп медали от Национално първенство по Шотокан Карате – До
March 28, 2018
Великденска работилница за деца “Изпиши яйце” в Сандански
March 28, 2018

Тази година е 28-то издание, което ще бъде на първи април. Музикални изпълнения на местни и гостуващи състави и певци, спортни надпревари, творчески конкурси и конкурс за красота, отново залага във формата едноименното сдружение „Цветница”. „Очакваме да ни уважат лидерите на двете най-големи парламентарни групи – Цветан Цветанов и Корнелия Нинова, депутати, както и кметове на общини от България и Македония”, каза в анонс към празника предс. на сдр. „Цветница” Андон Станков. По негова информация комисия от представители на Община Петрич, РУ „Полиция”, РС ПБЗН и сдружение „Цветница” са проверили неколкократно маршрута от града до х. Беласица. Няма притеснения относно състоянието на трасето, увери Андон Станков.

И тази година се запазва правилото, че до 13.00 часа на първи април движението ще бъде в посока х. Беласица, а след 13.00 ч в посока към града. От пожарната предупреждават хората да палят огньове само на регламентирани за целта места. В празничната програма за „Цветница” на сцената пред х. Беласица ще се изявят възпитаници на ОДК, които ще изпълнят ритуала за Лазаровден, молебен за здраве ще отслужи архиерейският наместник отец Ангел Кочев. Освен това гостите на празника ще се насладят на изпълнения на Мария Гогушева от ВС „Сгушена звездица”, ВИГ „Серенада”, формация „Разпеяни струмичани” и Кирил Митровски-изпълнител на македонски и популярни песни , солист на Ансамбъл „Танец”, Скопие.

Гостуващи изпълнители ще бъдат също рапърът Хонг Конг и Симона Загорова. В конкурсите за поезия и рисунка на пролетна тематика участие са записали общо 80 деца. Награждаването на най-добрите ще бъде на място на х. Беласица. 10 момичета над 15 години се подготвят за участие в конкурса Мис „Божура”. На поляната пред х. Беласица по традиция ще се проведат и атрактивните спортни състезания по силов многобой и канадска борба.

Leave a Reply

Your email address will not be published.