Благоевградчанката Биляна Писова с номинация в „Спортни таланти“

Катастрофа на Главен път Е-79! Две момичета спешно са откарани в болница!
June 15, 2018
Гладиаторски битки в село Склаве събраха стотици погледи
June 17, 2018

Биляна Писова – член на Националния ансамбъл по художествена гимнастика е с номинация за „Спортни таланти“, инициатива, организирана от Еврофутбол.  Всеки, който желае да подкрепи грацията от Благоевград, може да даде своя глас на страницата на Еврофутбол http://talanti.eurofootball.bg/vote_2018.php?vote_id=666 .

Талантливата гимнастичка е родена на 12.11.2002 г. в Благоевград. Започва да тренира художествена гимнастика на 7-годишна възраст в клуб “Левски-Триадица”, с треньор Мариана Памукова.

Биляна Писова е с множество спечелени награди. През 2018 спечели златни  медали на МТ „Олимпия”  на МТ „Angels Cup“. През 2017 година, индивидуално изпълнение я прави вице държавен шампион. Също така взима второ място- сребърен медал, на топка във финалите.  С националния ансамбъл девойки печелят множество купи и медали.  Взимат бронзов медал на Държавно първенство за ансамбли, бронзов медал на 33-то Европейското първенство по художествена гимнастика, провело се в Будапещ. Класират се на 1-во място в многобоя на МТ “София къп” съпътстващ Световната Купа в София. Заемат 2-ро място на финала на турнира за девойки на Световната купа в София, Сред отличията още са  златен медал в многобоя на Irina Deleanu Cup в Букурещ; 2-ро място – сребърен медал на МТ “Дерюгина къп” съпътстващ Световната купа в Киев турнир за девойки;  3-то място – бронзов медал на Международен турнир за девойки Гран при – Москва.

Leave a Reply

Your email address will not be published.