Благоевград скърби! Смъртта на 12 г. Коци разтърси неговите познати и приятели

Пътните настилки в област Благоевград са мокри и хлъзгави
March 13, 2017
Волейболният отбор на Сандански подкрепи кандидата на ГЕРБ Александър Манолев
March 13, 2017

Трагедията е неуписуема! Нелепата смърт на 12-годишния Костадин Стоимирски, издъхнал в руините на стара вила над гробището в кв. “Струмско”, разтърси Благоевград. Съученици и приятели на слънчевия Костадин са потресени от случилото се вчера, и днес в 6-то училище, където Коци е ученик, влизат психолози, които да работят с децата.

Психолози разговарят и със свидетелите на тежкия инцидент, потресъл областния център вчера. Социалната мрежа завря от коментари, а момчетата от кукерската група на квартала, в която Костадин Стоимирски е участвал от 4-годишен, са трогателни в посланията.

“Днес е тъжна вечер… едно лъчезарно дете от сурвакарска група кв. “Струмско” ни напусна. Съболезнования към най-близките.

Каквото и да напишем, ще е блед израз на това, което чувстваме… Дълбок поклон, Коце, оставаш в нашите сърца завинаги”, написаха носителите на множество награди за кукерски маски, деца от квартала. Черни ленти бяха поставени на страниците във Фейсбук на всичките му приятели, които днес няма да ходят на училище, за да се простят с Костадин. Трагедията е голяма. Нелепата смърт на детето, “парализира” близките му, полицаи били потресени от гледката, а за родителите му се наложила медицинска помощ, при научаване на страшната черна вест в късния следобед вчера. Пълен потрес.

3 деца, сред които и братчето на Костадин станаха свидетели на най-големия кошмар в живота си вчера. Пред очите им издъхна Костадин. Това се случи по време на игра в рушаща се постройка, чиято собственост община Благоевград изяснява.

Сигнал е подаден на тел. 112 и на място пристигнали два екипа на Противопожарната служба и полиция. Затиснатото момче било с тежки травми, без жизнени показатели. Трупът е транспортиран за извършване на аутопсия от съдебен лекар в  МБАЛ – Благоевград.

Раненият 15-годишен Николай Шарков, ученик в Благоевградската професионалната гимназия /бившия Електротехникум/ е с окървавена глава, има порезна рана. Той бе силно стресиран от случилото се. Николай превъзмогна шока и разказа:

„Ние сме съседи, живеем през една улица, приятели сме, играехме там четири деца, с нас беше и братът на Коци. Гонехме сме, когато плочата се срути, падна цялата”, заключи момчето.

За инцидента е информиран и директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Болничният директор поясни, че пострадалото момче е прието в спешно отделение. При направените изследвания черепно-мозъчна травма не е установена, има контузна рана на главата, поставени са четири шева и е настанен за лечение в хирургично отделение.

На този етап няма опасност за живота на пострадалото дете, остава под активно наблюдение от специалисти, уточни д-р Митев.

Другите две деца след инциента са останали на мястото, те трябваше да дадат показания пред служители на реда в присъствието на психолог.

Служители от Второ РУП – Благоевград работят по случая.

Рухналата плоча е на втория етаж на вила, която е строена преди години и е изоставена, като от нея са иззети желязо и тухли. Изяснява се чия собственост е изоставената постройка, която отне живота на дете и почерни едно благоевградско семейство.

Екипът на vox64.com с най-сърдечни съболезнования към близки и роднини.

Leave a Reply

Your email address will not be published.