Бдението-протест в памет на прегазената студентка в Благоевград прерасна в блокада

Община Сандански готви стратегия за развитието на туризма
December 12, 2017
Над 500 човека блокираха Е- 79 с искане за втори кабинков лифт в Банско!
December 13, 2017

Над час кръстовището в Благоевград, където сутринта бе прегазена 19-годишна студентка, бе блокирано от над 400 студенти – колеги на загиналата.

Студентите се събраха малко преди 19 часа тази вечер, първоначално заобиколиха пешеходната пътека, където в 9 часа сутринта натоварен с пясък самосвал прегази 19-годишната Фатиме от село Дагоново, студентка в първи курс. Хората, хванати за ръце, блокираха във формата на кръст цялото кръстовище между улиците “Славянска” и “Дойран”. Минути по-късно кръстовището бе напълно блокирано, полицията не се намеси, водачите на автомобили изчакваха, след което обръщаха и търсиха обходни улици. В самото кръстовище останаха блокирани три автомобила, чиито водачи излязоха от колите си, за да подкрепят студентите.

Те се заканиха да протестира докато не се постави светофар, утре за 7.30 часа сутринта се готви голям протест, в който ще участват и граждани, които се организират в социалните мрежи. Студентите, участващи в мълчаливия протест-бдение осеяха пешеходната пътека – лобно място, с цветя, свещи и снимки на загиналата им колежка.

Блокадата продължи до 20.10 часа, студентите са бесни на институциите, канят живущите в района да подкрепят протеста им, защото „утре” и те могат да се окажат на мястото на загиналата им колежка. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published.