Базар на мартенички заработи във фоайето на община Благоевград

Правила на РСПБЗН – Сандански във връзка със Сирни заговезни
February 25, 2020
На 3 – ти март: Лифт карта за 1 лв. в Банско
February 25, 2020

Мартеницата е символ на здраве, любов, плодородие и дълъг живот. В белия цвят е втъкана чистотата на отношенията между хората, а червеният носи топлината на приятелството.

За да подкрепят добрата инициатива, в базара се включиха кметът на община Благоевград инж. Румен Томов и заместник-кметът по ,,Култура и хуманитарни дейности“- д-р.инж. Василиса Павлова.

В организирания от общината базар на мартеници участват потребители на социални услуги от Дневен център за деца с увреждания „Зорница“, “ Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Светлина“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница“, Защитено жилище „ Искра“, Защитено жилище“Струма“, Защитено жилище “Слънчев дом“.

В инициативата ще се включат и ,,Звено психосоциална рехабилитация, ресоциализация и трудова терапия“ към Център за психично здраве – Благоевград с управител д-р Николай Янакиев. Базарът е в партньорство с Движение “Ние жените” Благоевград. Всеки, който желае, може да закупи мартеници за своите близки и любими хора.

Мартениците са изработени с много старание и любов от деца и възрастни с увреждания. Заповядайте във фоайето на Община Благоевград, за да ги подкрепим!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *