Банско с най-дългата водна пързалка в Европа

Петима са ранени при катастрофа край Добринище
June 26, 2018
Младоженци дариха на отделението по неонатология в МОБАЛ пари, събрани на сватбата им
June 26, 2018

В събота (30 юни 2018) в най-големия български планински курорт Банско се открива официално летния сезон под връх Тодорка. Точно в 08:30 ч. кабинковият лифт ще започне да извозва гости към прохладната зеленина на Бъндеришка поляна, където надуваеми замъци очакват най-малките посетители. За малчуганите има и катерачни стени с осигурителни въжета.

Най-дългата водна пързалка в Европа е именно в Банско и отново ще посреща туристи. Най-дългата в света се намира в САЩ. Българската е с над 400 метра дължина и ще покачва адреналина на посетителите в подножието на най-високите върхове на Пирин. Предвидени са съблекални и кърпи за гостите. Ако туристите предпочитат да не се мокрят, могат да се насочат към пързалката с гумени шейни, където пътечката за скиори ще ги качи до началото на улея, по който се спуска с гума и каска, които се получават на място.

Освен това гостите могат да наемат велосипеди за разходки в планината или да премерят сили на мини голф или мини футболното игрище. На 1620 метра надморска височина всички могат да се насладят на чистия въздух и природата, далеч от жегата на града и навалицата на морето – с разходка до Байкушевата мура, до Рибно езеро или пък с изкачване на връх Вихрен. Изборът на маршрути и спортни дейности в Пирин е почти неограничен, но всеки трябва да е подготвен и екипиран за начинанието си!  Но ако туристите са решили просто да разпускат, може да седнат в ресторант „Бъчвите“ или VIP Room и да съберат тен с напитка или книга в ръка.

Кабинковият лифт ще работи до 16:30 ч.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!