Атанас Стоянов: ЧЕСТИТ ОБЩОНАРОДЕН ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!

Димитър Грозданов с първи финал с новия КТМ в клас 125 кубика
October 31, 2017
За втора поредна година в Кресна се проведе акция „ Да чуем будителите”
November 1, 2017

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

КУЛТУРНИ И ЧИТАЛИЩНИ ДЕЯТЕЛИ,

КНИЖОВНИЦИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ!

 

Приемете моите искрени поздрави по повод общонародния ни празник – деня на нашите будители!

Днес е деня на историческата ни памет, на националната ни идентичност, на националния ни дух и самочувствие. Ден на почит и признателност пред хилядите знайни и незнайни родолюбиви българи, пробуждали народа ни чрез слово и оръжие, бранили вяра и духовност.

Ден на гордост заради достойните люде на перото и заради онези непокорни горди българи – просветители, духовници, революционери, които ни учеха как се обича България и как се умира за нея. Защото историята ни българска е писана и съградена от нашите първоучители и духовни водачи, от националните ни герои и крепители на нацията ни.Защото вековните национални будители и строители на България, превърнаха българския род в народ. Защото духовните ни водачи ни завещаха национално достолепие и вярата, че ще го има нашето „утре“ и че то ще бъде по-добро!

А днес признателността ни към непреходните будители, към стожерите на българщината,  е гаранцията за родолюбивото ни отношение и към Вас, съвременните ни будители – духовници, учители, писатели, културни и читалищни дейци, просветни деятели, общественици. Всички Вие, които пазите, цените и надграждате културното,просветно и духовно дело на предците ни.

Всички Вие, всеки един от нас е и трябва да бъде съвременен будител и хранител на българското – по своему, за добруването ни  и на „полза роду“!

С почит и уважение към всички Вас и към всичко „българско и родно, що любим, тачим и милеем“, Ви желая :

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

                                                                                                          Атанас Стоянов,

          Председател на Народно читалище

                „Отец Паисий 1919“ гр. Сандански

Leave a Reply

Your email address will not be published.