Антъни Иванов с награда “Млад спортист на България до 18г” за 2017г

118 години от смъртта на Капитан Петко войвода
February 7, 2018
Трескава подготовка в Мелник за “Златен грозд”
February 7, 2018

На 05.02.2018г. Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор организираха за трети път церемонията „Нощта на шампионите“.

С парични премии на обща стойност 215 000 лева бяха наградени най-добрите спортисти и треньори на България за 2017 г. Тържественото събитие се проведе в столичната зала „Рейнбоу Плаза“ и бе излъчвано директно по БНТ1.

Наградите бяха разпределени в седем категории за спортистите и техните треньори.

В категория „Млад спортист на България до 18 години“ за 2017 г. победител е Антъни Иванов (плуване), осми на 200 м бътерфлай от световното първенство за мъже и бронзов медалист в същата дисциплина от световното първенство за младежи. Той и треньорът му Николай Вакареев получиха парични премии.

В останалите категории бяха отличени следните тандеми спортист-треньор: Александър Джорджев и Христо Михалчев, Даниел Асенов и Димитър Мутафов, Ружди Ружди и Радостин Тодоров, Григор Димитров и Дани Валверду, националния ансамбъл по художествена гимнастика и Весела Димитрова.

На церемонията министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи най-високото държавно отличие в областта на спорта „Венец на победителя“ на изтъкнати личности, които са чествали кръгли годишнини през 2017 г. и имат големи заслуги за българския спорт. С тази награда бяха удостоени Христо Бонев, Йордан Лечков, Николай Бухалов, Методи Савов, Иван Лебанов и Петър Киров.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *