Александър Манолев награди победителите в турнира Pirin Cup Sandanski

145 години от гибелта на Васил Левски
February 18, 2018
Вихрен Сандански загуби с 2:4 от Беласица Струмица
February 18, 2018

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев връчи наградите на победителите в зимното издание на футболния турнир Pirin Cup. В надпреварата в Сандански се включиха общо 84 отбора от 7 държави България, Македония, Гърция, Албания, Сърбия, Румъния и Хърватска.

„Подобни събития носят много емоция, а децата заразяват с енергията и желанието им за победа. Това е най-важното, но не е единственото. Защото хотелите са пълни, гостите са стотици и надявам се много от тях ще се върнат отново за почивка или екскурзия. Всичко това движи местната икономика напред”, каза Александър Манолев.

Той поздрави децата, че полагат толкова усилия в спорта, но им пожела да залягат и над уроците. „Сандански и регионът вече са утвърдена спортна дестинация и се надявам, че всяка година турнирите и отборите, които участват в тях, ще продължават да се увеличават“, допълни икономическият заместник-министър. Международният турнир по футбол за деца Pirin Cup е състезание, което се провежда два пъти в годината – през зимата и лятото. За лятното състезание е избран град Банско, а за зимното – Сандански. Турнирът държи рекорда в България с участието на 128 отбора и повече от 2000 деца, в 9 възрастови групи.

Първенците за набор 2003г. станаха Вардар Скопие след тежка битка срещу ЦСКА – София на стадиона в с. Струмяни на изкуственото игрище. При набор 2004г. ЦСКА – София победи Витоша 13 с 5-1. За набор 2005г. Царско Село надви с 3-0 Вардар Скопие на финала.

Leave a Reply

Your email address will not be published.