Айдарски гледа към трета олимпиада

Тежка катастрофа затвори Е-79 в Кресненското дефиле
October 19, 2017
Заместник-министър Александър Манолев ще присъства на подписването на меморандум за обособяване на индустриална зона Сандански
October 19, 2017

Венцислав Айдарски се състезава за първи път в Азия на стартове за Световната купа на 10 км в открити води.

 

Причината да го направи е да свикне с условията, гледайки към третото си участие на олимпийски игри в Токио през 2020 г. Разкри го наставникът му Николай Вакареев. Първенството на планетата година по-рано също ще е в Азия – в Република Корея.  На старта за Световната купа в Китай (15 октомври) Аайдарски завърши 19-и при изключително свирепа конкуренция.

Тази събота капитанът на Вихрен (Сандански) ще плува и в заключителния етап на веригата – в Хонконг.

„В Китай Венци плува добра, но накрая всички влезнаха заедно и финишираха здраво. Аклиматизацията си дава своите  проблеми. Времето бе мрачно, 5 дни валеше, нямаше басейн за тренировки. Плуваше се само на езерото“, заяви Вакареев пред BGswim.com.

„В Хонконг състезанието ще бъде жестоко. Дойдоха и представителите на останалите силни страни. Целият елит е тук. Всички държави водят големи състави по 4-5 човека от пол. Обиграват си съставите – допълни Вакареев.

„За нас основната цел е да трупаме опит, тъй като имаме много малко стартове тази година. Трябва да видим как се аклиматизираме на Изток, защото през 2019 г. световното първенство е в Корея и там започват и квалификациите за олимпиадата. Затова всички са тук. Финансирането си ни е по план от ММС“, завърши Вакареев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *