А. Манолев уважи художниците на Сандански в с. Поленица

Петрич почете 139 годишнината от Освобождението
March 2, 2017
Тази нощ изгоря джипа на бивш общински съветник от Сандански
March 4, 2017

Днес в фоайето на кметството в с. Поленица художници от община Сандански направиха изложба по случай 3-ти март.

Главни организатори на мероприятието бяха кмета на с. Поленица, Г. Цветанов и невероятния художник К. Божкилов. Художниците, които са част от изложбата са: Иван, Стоян и Кирил Божкилови, Иван Гоцев, Владо Петков, Иляна Тошева, Румен Божинов, Венци Кирилов, Александър Терзиев и Георги Ашиков.

Кмета Г. Цветанов сподели пред присъстващите, че заедно с кмета на община Сандански, К. Котев участват в проект на стойност 200 хил. лв. за изграждане на по-голямо читалище в селото, зала за изложби и инвестиция в културни мероприятия.

А. Манолев кандидат-депутата от ПП ГЕРБ, кмета на община Сандански К. Котев и част от администрацията уважиха културното мероприятие в с. Поленица.

“Все по-рядко са тези събития като това за съжаление. Аз лично бях изненадан от поканата, която получих да присъствам на това събитие в малко населено място като с. Поленица. Сандански успя да се наложи като водеща туристическа дестинация в последните години, но точно тези културни мероприятия липсват на туристите. Град като Сандански разполага с много културно-исторически туризъм, който да привлече все повече и повече туристи в града. В разговор с г-н Котев, споделих да се направи улица на занаятите, на която да се показват творбите и занаятите, с която да може да се покаже изкуството и труда на вас творците. По този начин изкуството ще бъде оценено още повече. Искрени благодарности за поканата”, сподели А. Манолев пред художници и гости.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.