80-годишна пенсионерка от Петрич даде 14 000 лв. на мним полицай!

Ченгетата намериха канабис край с. Беласица и Илинденци
August 22, 2018
Джулиана Гани става преподавател във ВУЗ
August 22, 2018

В РУ-Петрич е получен сигнал от 80-годишна жена от гр.Петрич за това, че около 16:30 часа на 21.08.2018г., непознато за нея лице, което се представило за полицейски служител й е поискал парична сума, като съдействие за залавяне на телефонни измамници. На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 14 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.
При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.
За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Leave a Reply

Your email address will not be published.