700 лева сметка за вода получи семейство пенсионери от София

Вандалски акт едва не предизвика дерайлирането на пътнически влак
December 21, 2021
Започва детската ваксинация в Пловдив
December 21, 2021

Според изчисленията те са изразходвали солидното количество от над 280 кубика

700 лева сметка за вода получи семейство пенсионери от София. Според изчисленията за половин година в малкия си двустаен апартамент те са изразходвали солидното количество от над 280 кубика. Подобно количество може да изразходи къща, която има напоителна система и малък басейн, казват експерти.

„Винаги преди пенсия проверявам какви са ми сметките. От „Софийска вода” ни дадоха документ и сметка на стойност над 700 лв. Според тях по всяка вероятност има теч. Обяснихме, че такъв няма. Приеха молбата ни, на която получихме отговор, че трябва да си платим сметката”, споделя Емилия Николова.

Тя е поискала на място да дойде комисия и да провери защо водомерите са отчели подобна сума. Сметката е за първите 6 месеца на годината, но дори и разделена на месеци, пак е твърде висока за семейството.

От „Софийска вода” обясниха за NOVA, че най-вероятно в случая става въпрос за скрит теч в жилището. В позиция те обясниха, че са проверили водомера, който е изправен. Семейство Николови обаче твърдят, че инсталацията на цялата кооперация е сменена и няма как да има теч. Те са получили съобщение, че ако не заплатят сметката си, услугата ще бъде прекъсната, а казусът препратен към частен съдебен изпълнител.

 

Източник: НОВА ТВ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *