7-годишно дете е намерено убито в дома си

Катастрофа в Кресненското дефиле, няма пострадали
December 17, 2017
Простреляха шефа на НАП
December 18, 2017

Тройна съдебно-медицинска експертиза назначи Окръжната прокуратура в Кърджали по случая с откритото мъртво в дома си в Момчилград 7-годишно момиченце, работи се по всички възможни версии. Окръжният прокурор Желязко Стефанов заяви в късния следобед, че е започнато досъдебно производство с първоначални неотложни следствени действия, назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза, която ще установи причината за смъртта на детето.

„Работи се по всички възможни версии, на този етап няма конкретни отговори. Първоначалната аутопсия не е приключила във вида, в който да може да се правят категорични заключения. На този етап не може да се говори дали е използвано оръжие“, посочи магистратът. Той отказа да коментира как е проникнато в жилището, как е причинена смъртта, има ли следи от насилие по тялото на детето, имало ли е семейството конфликт със съседи или подавало ли е жалба в полицията в тази връзка, нито кой е открил детето. Сигналът е подаден към 7.30 часа тази сутрин.

„Събираме доказателства повече от 6 часа. Делото е образувано за умишлено умъртвяване на непълнолетно дете“, посочи прокурорът. Жители на Момчилград, пожелали анонимност, смятат, че детето е изнасилено от близък, който е знаел, че то е оставено само през нощта, докато майката е била на работа в завод „Теклас“. Бабата и дядото на детето предния ден заминали за Турция, бащата е на гурбет в чужбина. Хората в градчето са настръхнали и искат не съд, а лично да се саморазправят с извършителя, готови са да го прегазят с фадрома. Други допускат, че зловещото престъпление е дело на наркомани. Прокуратурата обаче все още не огласява конкретни данни, разследването продължава. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *