600 цитата ще са новата атракция на гр. Сандански

Спипаха крадци на метал от с. Склаве
March 7, 2018
Тунел Железница ще бъде затворен до 17ч. днес
March 8, 2018

Цитати на велики личности ще бъдат изписани на моста в парка “Свети Врач” в Сандански. Идеята е на Сдружение “С идея за бъдещето – спорт, образование, култура-Сандански”.

“Имаме подкрепата на община Сандански. Целта на нашето сдружение е да насърчаваме младите хора към гражданска активност”, коментира председателят на организацията Ивелин Терзийски.
Цитатите ще бъдат подбрани от гражданите на Сандански чрез онлайн гласуване. Анкетата ще продължи един месец. През това време всеки може да даде предложение за любим цитат на велика личност. С реализирането на идеята ще бъде подобрена градската среда, а младежите, които ще се включат в проекта, ще бъдат пряко ангажирани с това.

“Идеята да изрисуваме моста е на Радостина Божикова, ученичка от X клас в ЗПГ “Климент Тимирязев”, която е наша доброволка. Изготвихме проектното предложение и, честно казано, не вярвахме, че ще бъде одобрено и че ще получим финансиране. Но явно идеята ни е била добре оценена, тъй като се преборихме с проекти от цялата страна”, допълни Терзийски.

Предвижда се през юни мостът на парка в курортния град да бъде изрисуван с 600 мисли на велики личности и да се превърне в една от атракциите на града.

1 Comment

  1. Berna says:

    С цялото ми уважение към целия екип, подготвил проекта-чест и почитания, но някой би ли хвърлил малко повече светлина на това как точно се вижда самата реализация..
    Защото в противен случай, 600 цитата, ако изглеждат така, както си ги представям,мостът ще се загуби и нищо от целия труд не би се видяло , освен в първите няколко дни.. Нищо лично…, обаче има други места, Акропола например, който може да бъде направен като кът с цитати или нещо такова.. не мисля, че мостът е най-добрата алтернатива 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *