305 първокласници ще прекрачат училищния праг за първи път тази година в Сандански

9-месечно бебе с коронавирус в Благоевград
September 9, 2020
80 000 социалисти избират лидер на БСП тази събота
September 11, 2020

Всички училища в Община Сандански посрещат първия учебен ден с трепет и вълнение.
305 първокласници ще прекрачат училищния праг за първи път тази година.

Всички училища на територията на Община Сандански ще отворят врати за своите ученици на 15 септември, при спазване на всички противоепидемични мерки и разпоредби на Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката.

Тази година, въпреки пандемията и трудностите във всички сфери, училищата на територията на Община Сандански, директори, учители, ученици и родители се адаптираха успешно към наложените промени и дистанционното обучение. Изпитанията на времето засилиха необходимостта от личната среща и затова всички очакват с нетърпение прекрачването на училищни праг.

Броят на учениците в община Сандански през учебната 2020 – 2021 г. е 4028, което е с 44 повече от предходната. От тях 305 са първокласници. Всички директори са организирали нормалното протичане на учебния процес, при спазване на противоепидемичните мерки, съгласно насоките за избягване струпването на ученици, осигуряване на дезинфекционни препарати и готовност за дистанционно електронно обучение ако е наложително.

Пожелаваме здраве и успешна учебна 2020-2021 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *