17-годишният Кристиан Христов представя първата си книга пред публиката в Симитли

Банско има нужда от 5000 работника за зимния сезон
September 25, 2017
ВМРО начело с Атанас Стоянов почетоха паметта на четниците загинали в Кръстовденското въстание 1903г
September 25, 2017
„Черна котка“е  книгата в поезия, която ще бележи началото на литературния и поетичен живот на младия автор от Симитли.
Срещата – представяне на творчеството на Кристиан Христов, ще се състои на 28-ми септември (четвъртък) от 17:30 часа в читалище „Св.Климент Охридски” Симитли.
Кристиян още на 17 успява да сбъдне една от своите най- големи мечти – издаването на собствена стихосбирка. Поезията и самата литературна област са направлението, към което Кристиан се ориентира още от малък.
Своята основа получава в СУ“Св.Св.Кирил и Методий“ Симитли, където навлиза в първите стъпки на литературата. В училището Кристиан се включва активно в различни учебни мероприятия, конкурси и изяви, а негови творби попадат често в училищния вестник. С преместването си в Национална хуманитарна гимназия „Св.Св.Кирил и Методий“ Благоевград  Кристиан става част от паралелка с профил интензивно изучаване на български език и Литература.
Той продължава да усъвършенства своите заложби, като се включва в Клуба по журналистика към гимназията, което му дава възможността да се  изявява като водещ, репортер, сценарист, рецитатор и организатор на училищни събития.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *