13-метрова елха грейна в центъра на град Кресна

Плувци от Сандански в битка за Световни отличия в Китай
December 7, 2018
Ученици от III ОУ „Христо Ботев“ ви канят на тържество „Рождество Христово”
December 7, 2018

В центъра на град Кресна грейна 13-метрова елха, която заблестя пред погледа на малки и големи. По традиция, в град Кресна всяка година, ден след Никулден грейва и коледната елха. Тази година в центъра на града не бе поставена естествена елха, а метална конструкция, която е изцяло украсена от служителите на община Кресна. Причината за изграждането на конструкцията е опазване на дърветата.

За доброто и празнично настроение на присъстващите се погрижиха децата от ДГ „Здраве”, гр. Кресна, учениците от СУ „Паисий Хилендарски”, гр. Кресна и клуб по зумба „Меджик стар” към НЧ „Култура 1932″, гр. Кресна.

След празничната програма Председателят на ОбС Кресна – инж. Мая Божинова награди 7 момичета за рецитал по случай 140-години от Кресненско-Разложкото въстание, а Александра Янева и Димитър Велков бяха наградени с парична награда в размер на 500 лв. за постижения в спорта и популяризиране на името на Община Кресна.

След празничната програма, наградените деца на Кресна, отец Георги Танчев пожела на всички присъстващи здраве, щастие, благоденствие, любов и късмет във всяка къща.

Кметът на община Кресна – Николай Георгиев, заедно с Дядо Коледа и малките деца дадоха начало на Коледните празници със запалването на 13-метровата елха.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *