105 са вече пациентите, излекувани от COVID-19 в България

За по-чист град: Община Сандански продължава поетапното миене на улиците
April 15, 2020
Борисов: Задачата ми е да запазим българите живи и здрави
April 15, 2020

22 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас. Това стана ясно по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. През последното денонощие 40 от изследваните проби са дали положителен резултат. С тях случаите на COVID-19 в България стават 735. 105 лица са излекувани и изписани след болнично лечение. От тях 5 са деца.

От лицата, при които е потвърден новият коронавирус, 210 са настанени в болнични условия под лекарско наблюдение. 29 от тях са в интензивни структури.

Два от новите регистрирани случаи на COVID-19 са на лица-медицински служители. С тях общият брой на регистрираните у нас случаи на коронавирусна инфекция при медицински лица става 39.
Към административните области с потвърдени случаи на новия коронавирус се включва и Ямбол, където през последното денонощие е регистриран един случай.
Починалите лица с доказан COVID-19 са 36. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починала жена на 59 г. Пациентката е страдала от хипертония и чернодробна цироза. Била е на апаратна вентилация през последните дни.
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалата жена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *