Явор Божанков: Мотивите на ГЕРБ за вота са като изрезки от кафяви медии

Кирил Петков: Предлагам единствено кауза
June 21, 2022
Андрей Гюров: Tрусът в коалицията може да е оздравяващ момент за управлението
June 21, 2022

„Изходът от вота на недоверие е непредвидим. Разчитаме на съвестта на достатъчно народни представители, които мислят на първо място за България“, коментира депутатът от БСП Явор Божанков.

„Големият въпрос е какво ще правим след този вот – дали той е успешен, или не. Ние като коалиция си даваме сметка, че трябва да променим доста неща и дотук сме допуснали грешки. От друга страна, сме наясно, че нови избори със сигурност няма да решат проблемите, а ще задълбочат“, смята депутатът.

По думите му мотивите за вота на недоверие на ГЕРБ са като изрезки – „някаква сбирщина от кафяви медии“.

„Там пише – откакто Кирил Петков е на власт, бензинът поскъпна. Той поскъпна в цял свят. В България остава на едно от най-ниските нива в Европа и въпреки всичко в актуализацията на бюджета ние сме предвидили мерки срещу това“, обясни Божанков.

„ГЕРБ бързат да свалят това правителство, защото в политиката им сила им дава местната власт. Просто е – те трябва да ни свалят от власт, преди да стигнем до местни избори. А ние трябва да стигнем до местни избори и да отстраним веднъж завинаги мафията от властта“, категоричен бе депутатът от БСП.

Leave a Reply

Your email address will not be published.