Школите на ФК “Спорт Вилаж” и ФК “Вихрен” се обединиха

СКОРО! Сандански ще има най-високото виенско колело в България
August 10, 2019
Несебър и Банско обединяват усилия за привличането на туристи
August 12, 2019

Детско юношеските школи на ФК “Спорт Вилаж” и ФК “Вихрен” се обединиха. Начело на ДЮШ застава Йордан Тушев, който е изцяло подкрепян от Костадин Динев.

На 12.08 (понеделник) ще се състои родителска среща, където ще бъде обявено и официално. От ФК “Спорт Вилаж” Сандански, над 120 деца в 7 възрастови групи ще се присъединят в тренировъчният процес на градския стадион. Името ФК “Спорт Вилаж” няма да бъде закрито. По този начин няма да бъде прекратен и договора с ФК “ПАОК” Солун, който бе подписан наскоро за сътрудничество. Гръцкия клуб ще предоставя както материали за тренировки, така и футболни топки и подобия в помощ на треньорите от всички възрастови групи.

Във всички възрасти, конкуренция ще бъде голяма, а в повечето възрастови групи ще има по два отбора, като първият ще играе под името ФК “Вихрен”. По този начин децата ще имат повече игрово време, а няма да се налага да седят на скамейката. Целта е максимално обиграване на всички трениращи в ДЮШ.

“Всяко начало е трудно, но съм сигурен и убеден в крайният резултат. Стремим се да създадем силен колектив, както при треньорите, така и при децата. Най-важното е да разберат че са приятели, съученици и съотборници. Резултати няма да се търсят, важен е крайният продукт, а той е изграден футболист. Аз искам всички деца да играят в европейските грандове, но е невъзможно, важното е да възпитаме добре децата да обичат футбола, да бъдат полезни за себе си и обществото, защото футбола е феномен който обединява и възпитава”, сподели Йордан Тушев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *