Четири улици в Кресна с нов асфалт за Голяма Богородица

Турци предлагат милиони за талант от Кресна на ЦСКА-София
August 14, 2018
Полицаи арестуваха автоинструктор употребил наркотици
August 14, 2018

Тази година за големия християнски празник Успение Богородично, почитан с особена тържественост от жителите на община Кресна, живеещите в най-новия квартал на общинския център получиха желана и дългочакана придобивка.

Не една, не две, а цели четири улици в квартала са едновременно асфалтирани и създават приповдигнато настроение у хората и усещане за положителна промяна в техния начин на живот.

Въпреки, че общината бе поставена на колене от предишния градоначалник и е принудена да изпълнява стриктно план за финансова стабилизация, който свежда до минимум възможностите за общински харчове, настоящият кмет Николай Георгиев последователно и систематично успява да балансира бюджета и да отделя средства за поддръжка и развитие на местната инфраструктура, казват местните хора в Кресна.

Подмяната и изграждането на водопроводната мрежа върви ръка за ръка с полагането на нов асфалт и улиците “Разколска”, “Момина скала”, “Шемето” и “Мело” са пряко потвърждение за това. Преди година и отново изцяло с общински средства тук беше извършена цялостна подмяна на ВиК мрежата и сега асфалтът идва съвсем на място, допълват още те.

“Радвам се заедно с моите съграждани всеки път, когато успяваме да им дадем още от социалните и битови придобивки, които те отдавна заслужават ! Усещам, че така изпълнявам своя дълг към тях и им връщам частица от инвестираното в мен доверие. За съжаление, нашата община е недолюбвана от българското Правителство и до този момент не сме получили и лев от щедро разпределяните излишъци в бюджета, но и това ще мине. Само да е живот и здраве и Богородица да ни помага да имаме сили и воля и занапред да отстояваме нашия колективен интерес така, както го правихме досега” – казва кметът, г-н Николай Георгиев.

На улиците “Разколска”, “Момина скала”, “Шемето” и “Мело” е положен плътен асфалтобетон с дебелина 6 см. на 4 190 кв.м. От общината напомнят, че през май беше асфалтирана улица “Китка”, а от началото на годината са изкърпили 620 кв.м. асфалтова настилка с плътен асфалтобетон с дебелина 6 см. и са изградени 6 бр. изкуствени неравности („легнали полицаи”) в гр.Кресна и с. Горна Брезница. През втората половина на годината ще бъдат основно ремонтирани още няколко улици в общинския център.

През следващата година се очаква да бъде асфалтирана изцяло улица “Яне Сандански” и големи части от “Цар Самуил”, “Пирин”, “Спартак” и “Влахински езера”, а от общината бързат да успокоят гражданите, че преди полагането на асфалт с общински средства ще бъде подменена подземната инфраструктура, включително ВиК.

Средствата за асфалтиране и изграждане на нови тротоари на споменатите улици се очакват по проект на община Кресна по мярка 7.2 на ПРСР (Програма за развитие на селските райони), който вече е получил изключително високата предварителна оценка и успешното е преминал първия етап на процедурата по одобрение.

“Нека моите съграждани не мислят, че това са всички ремонти и дейности по благоустрояване, които ще извършим до края на мандата, защото наред с изброеното очакваме финансиране в размер на близо 400 хиляди лева по линия на вече съществуващата местната инициативна група “Симитли, Кресна, Струмяни”, както и още средства от общинския бюджет за следващата финансова година, а това означава още инвестиции за по-добър живот на моите съграждани” – завършва Николай Георгиев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.