Христо Иванов кани Пеевски на дебат

Храмът на Ванга събира стотици миряни на Петковден
October 12, 2021
Младежите от проект „Моят глас има значение“ взеха участие в Европейско младежко събитие в Страсбург
October 12, 2021

Ще поканя Пеевски на дебат, заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов, който оглави листата с народни представители на обединението във Велико Търново, предаде БГНЕС.

„Търново е сърцето на българската държавност. Пеевски е олицетворението на модела, който подменя законността, конституционализма със задкулисие и корупция. Номинирането му показва намерението на ДПС да премине в нещо като терористична акция срещу българската демокрация“, каза Христо Иванов, според когото вадейки Пеевски на преден план му дават възможност да получи имунитет и заплашват всички онези, срещу които има компромати.

„Аз се кандидатирам тук, за да може да поставим тези въпроси както на г-н Пеевски, ще го поканим на дебат, за да може да започне да говори“, каза още Иванов.

„ДПС са структурния носител на корупцията в България и ако искаме да го спрем, ще трябва да се противопоставим“, коментира още Иванов пред медиите в старата столица при регистрацията на листата.

„Очаква ни национална конференция до края на годината, на която ще се реши кой ще бъде лидер на партията. Никой не е абониран за пост,“ каза още Иванов, след като Методи Лалов поиска оставката на съпредседателя на ДБ след изборите.

В социалната мрежа Лалов написа, че оставки следва да подадат и „немалка част от Изпълнителния съвет на „Да, България“, в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *