“Хоро край Пирина” посреща стотици танцьори в Сандански

ЦИК изтегли номерата на партиите в бюлетината за изборите на 11 юли
June 9, 2021
Мелник посреща XXII Международен фестивал „Мелнишки вечери на поезията“!
June 9, 2021

На 12 юни (събота) от 17 часа, в Летния театър ще се проведе VII то издание на Фолклорния танцов фестивал Хоро край Пирина. Тази година, организаторите са подготвили пъстра броеница от изненади за гостите и участниците на събитието.

Специално участие ще вземат Сдружение Русалии, от град Петрич, които пазят жива традицията да лекуват чрез танц. Те ще запознаят всички с това изкуство. Ще имаме възможността да се насладим на изпълненията на младата и талантлива фолклорна певица Елена Толева, която ще изпее любими народни песни.

Сърцата ни ще бъдат згряти и от многобройните участници, които тази година ще вземат участие на фестивала, за да ни потопят в магията на танца. Изненадите не свършват до тук! Теди Еротеева ще представи втория си самостоятелен албум за първи път, точно на сцената на фестивала. Всеки един от участниците ще получи като подарък албума, с 16 песни от Пирина.

Заедно с Теди ще бъдат и талантливите участнички от Пирин фолк – Катерина и Зорница Стоянови, за да поздравят гостите с ангелските си гласове.

Вход: свободен

Заповядайте!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *