Футболните турнири донесоха над 500 хил. лв. на бизнеса в Сандански

Кресна ще отбележи 141-годишнината от Освобождението на България
February 26, 2019
БДЖ с допълнителни 8000 места от 1 до 4 март
February 27, 2019

За поредна година футболните турнири през м. февруари съживиха бизнеса в Сандански. През първите две седмици се проведе “Пирин къп”, в който участие взеха 116 отбора от 8 различни държави. Хотелите в курортното градче бяха пръснати по шевовете от талантливи футболни деца.

Общият брой деца в “Пирин къп” е 1785, като всяко дете е платило средно по 150 лв. за хотел. Сумата, която са получили хотелиерите на Сандански е около 267 750 лв. Броят на родителите, които са отседнали в Сандански за да наблюдават децата си е неясен, но част от тях споделиха за нашата медия, че едвам са намерили квартири.

“Благодарение на тези турнири, Сандански бе пълен през февруари. Хотелите са пълни, кафетата са пълни, ресторанти и механи са пълни и магазините имат работа. Преди разчитахме на гърците през февруари, а сега на малките футболисти, които пристигат с родителите си. Едва ли има хотел или ресторант, който да се оплаче от оборота през този месец”, сподели доволно собственичка на ресторант.

През трета седмица на месеца се проведе и “Сандански къп”, в който участие взеха 74 отбора, от които 50 бяха настанени по хотели. Част от отборите бяха настанени и в гр. Петрич, където се проведоха футболните срещи в спортната зала и на градския стадион. Средствата, които са влезли в бизнеса на Сандански от този турнир е на стойност над 150 хил. лв. по неофициална информация.

Едно е сигурно, футболните турнири трябва да продължават развитието си в гр. Сандански.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *