Учениците на град Кресна приемат предизвикателството #Trashtag Challenge

Състезатели на ПК “Вихрен” се завърнаха с медали от турнир по водно спасяване
April 17, 2019
Световноизвестен сомелиер пристига в Кресна
April 17, 2019

Ще засипем ли Земята с отпадъци?  22.04.2019, гр. Кресна

Точно в Деня на Земята 22 Април – учениците на град Кресна приемат предизвикателството на най-голямото световно движение за почистване #Trashtag Challenge.
С тази акция децата отправят ясно и категорично послание за намаляване на отпадъците и срещу тяхното изхвърляне на нерегламентирани места. Опазването на природата и на Земята е отговорност на всички.
В понеделник 22.04.2019 от 14.00 часа след училище децата ще почистят популярно и замърсено място в Кресна – парка и трибуните покрай Струма. Ще се включат ученици от 5ти, 6ти и 7ми клас.
В предизвикателството се включват да помагат Община Кресна, ръководството и учителите на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Кресна, читалище „Култура 1932“ – гр. Кресна и доброволците на „Училище за природата“ с. Влахи.
Освен почистването, покрай трибуните ще бъдат засадени и фиданки явор, които един ден ще осигуряват приятна сянка на посетителите в района. Фиданките са предоставени от Сдружение „Инициатива за младежко развитие“ – гр. Кресна.
„Училище за природата“ ще осигурят чували, ръкавици и домашно печени бисквитки за всички почистващи ентусиасти, Община Кресна ще извози чувалите и ще осигури инструментите за засаждане на дръвчетата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.