Унгария наложи ограничения за покупката на бензин до 50 л на ден

Трифонов след гласуването за РСМ: М**ната им на достойнството и националното самочувствие
June 24, 2022
Маймунската шарка: Кои са най-рисковите групи?
June 24, 2022

Преди седмица правителството удължи тавана на цените на редица хранителни продукти и горива до 1 октомври

Най-голямата унгарска петролна и газова компания MOL определи ограничение за продажбите на дребно на бензин на фиксирана цена от 50 литра на ден на човек. Ако шофьорите искат да купят повече бензин от лимита, ще трябва да платят “пазарни цени”, заяви в петък говорителката на компанията Пироска Бакош.

Бакош посочи, че мярката намалява наполовина предишното ограничение от 100 литра на човек на ден в бензиностанциите. Ограниченията няма да се прилагат за камиони и селскостопанска техника, уточнява информационният портал Telex.hu.

Преди седмица унгарското правителство удължи тавана на цените на редица хранителни продукти и горива до 1 октомври. Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че цената на литър бензин ще остане на същото ниво от 480 форинта (1,2 евро). Бяха наложени и ограничения за закупуване на гориво в страната от собствениците на автомобили с чуждестранни регистрационни номера, което беше осъдено от ръководството на ЕС.

Фиксирани цени за някои продукти (брашно, захар, слънчогледово олио, мляко, свинско и пилешко месо) бяха въведени в Унгария през февруари тази година, а за бензина – през ноември миналата година.

Източник:БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published.