Турция затвори границите си България

11 са новите потвърдени случаи на COVID-19 у нас
March 18, 2020
Министър Ананиев издаде заповед, с която временно забранява влизането на граждани от трети страни на територията на България
March 19, 2020

Затварянето на границата на Турция с България и Гърция е част от мерките, предприети срещу коронавируса, но превозите на товари между нея и двете ѝ съседни държави няма да бъде засегнат

Пътниците няма да могат да влизат или излизат през граничните пунктове Пазаркуле, Ипсала и Узункопру към Гърция, както и пунктовете Дерекьой, Хамзабейли и Капъкуле за България, според информация, получена от Анадолската Агенция, цитирана от Дарик.

Влизането на граждани през пристанищата на страната също беше взаимно спряно както към континентална Гърция, така и към гръцките острови.

От днес влизането по суша или море в Турция е забранен за гръцки и български граждани, както и за граждани на трети страни, които са били в България или Гърция през последните 14 дни.

Товарните превози бяха освободен от рестрикциите и ще се извършват според параметрите, определени от Министерството на здравеопазването и Министерството на търговията на Турция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *