Традициите оживяват на V-ти Фолклорен танцов фестивал „Хоро край Пирина“

Петрички рефер с похвална постъпка в Несебър
June 17, 2019
Пребиха 20-годишен край Сандански
June 18, 2019

Културно наследство, бит, традиция, танци и багри ще „разлюлеят“ на 22 и 23 юни град Сандански и град Мелник.
Изявата на участниците ще бъде на 22.06 (събота) с пъстро дефиле, което ще тръгне от пл. “България“ в 17:30 до Летен театър, където в 18:00 ч. ще бъде открита празничната програма на фестивала.
В първия ден от танцовия фестивал гост – изпълнител ще бъде младата надежда на фолклора – Теди Еротеева. Тя ще изпълни на сцената на Летния театър обичани македонски песни, за да извием пъстри хора и да се веселим заедно.
Организатори на събитието са MagicArt Company, Фолклорни Танцови Школи „Македонци“ и с подкрепата на Община Сандански, в лицето на кмета Кирил Котев.
И в унисон с дългите хора и пъстри носии, в град #Мелник, на 22 и 23 юни традициите ще оживеят и ще ни пренесат назад във времето, за да ни разкрият свидно пазените тайни на стари традиции, а формации за автентичен фолклор ще дадат нов живот на забравени български обичаи.
На 23 юни специален гост – изпълнител на фестивала „Хоро край Пирина“ ще бъде Володя Стоянов – Воеводата, заедно със Стоян Джамбазов – Джемби. Те ще зарадват всички участници и гости във втория фестивален ден в гр. Мелник. Тогава ще се проведе и награждаването на отличените танцови състави от 11 ч. на площада в Мелник.

Leave a Reply

Your email address will not be published.