Те спряха убийците на животни в борбата си да останем човеци!

Катастрофа между цистерна и лек автомобил, има жертва
July 15, 2018
Вихрен победи Беласица в първата си контрола
July 15, 2018

Дълбок поклон пред тези варненци! Те се борят да останем човеци! Тази сутрин седмината заминаха за боляровското село Шарково. Благодарение и на тях, умъртвяването на животни е преустановено.

Избиването на овце и кози в ямболско през последните дни се прави с оправдание, че има огнище на чума. Заради нелокализирано разпространение на зараза, мъчително бяха евтаназирани над 2000 животни в селата Странджа, Крайново.

Ветеринарни доктори по тайни пътеки стигат до кошарите, за да се превърнат в убийци заради заповед на шефа на Държавната агенция по безопасност на храните, вместо животните да бъдат ваксинирани, оплакват се покрусени стопани.

Протестиращи от различни неправителствени организации и политически движения, сред които „Антимафия“ и ВМРО, не допуснаха днес ветеринарите до животните.

В Шарково има около 300 живи овце и кози. По план те трябваше да бъдат убити днес сутринта заради евентуално огнище на евентуална чума в съседното село.

На място бе изпратен земеделският министър Румен Порожанов. Към момента се знае, че стопаните ще бъдат компенсирани. Според потърпевшите обаче, сделката е „кон за кокошка“, без никакво обезщетение за грижите и обичта си към животните, които държавата безмилостно убива.

Източник: rns

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *