Със заповед на кмета Томов: Обслужват граждани само на гишета

Пуснаха движението към Мелник
March 9, 2020
Три деца от България със съмнениe за коронавирус
March 10, 2020

Във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 на територията на Р България и Заповед РД-01-117/ 08.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването и решенията на Кризисния щаб на територията на община Благоевград, кметът инж. Румен Томов издаде Заповед.

На територията на общината се преустановяват посещенията на културни мероприятия, в това число, кина и представления на гостуващия  в гр. Благоевград цирк, спортните мероприятия да се провеждат без публика. Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца. Прекратяват се посещенията и свижданията в Дома за стари хора, както и във всички социални заведения на територията на община Благоевград. В Общинска администрация Благоевград се преустановяват отворените врати за граждани.

Препоръчително е ограничаването на частните мероприятия с масов характер на открито и на закрито. Препоръчва се на всички обществени сгради, в това число търговски обекти, банки, центрове за обслужване на клиенти, автобусният транспорт и др., да предприемат мерки за почистване с дезинфектанти минимум по 2 пъти дневно.

Препис от заповедта е връчен за сведение и изпълнение на всички заинтересовани страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *