Стрелба на детска площадка заради безобидна забележка

Йордан Цонев: Няма да подкрепим кабинета, по-добре да отидем на избори
July 3, 2022
Санданчанка откри портфейл пълен с пари в автобус, предаде го в полицията
July 3, 2022

Стрелба на детска площадка в София завърши с пострадал. Причината била безобидна забележка. Изстрелите са произведени в столичния квартал “Студентски град”, информира NOVA.

“Имаше две жени с дете, които са изгонили от площадката майките от нашия блок,

защото им направили забележка, че замърсяват. Аз дойдох да видя какво става и им направих забележка, че ако искат да стоят тук, трябва да се съобразяват и с другите хора. Понеже тази площадка тук е пригодена за нашия блок. При което те се обидиха едва ли не и казаха “искате да ни изгоните”, аз отвърнах, че не искам да ги гоня, но да спазват нормалните правила както всички. Явно през това време са се обадили на техни познати.

И се появиха двама мъже с агресивно поведение, които тичаха към мен.

Аз се опитах да ги спра с думи от далеч, но те стигнаха до мен и единият ми опря пистолет в главата. Другият мъж започна да ми говори, аз се обърнах към него и съответно получих удар с дръжката на пистолета в главата си. След като ме удари, аз веднага се опитах да се съпротивлявам и да избия пистолета от него, като го блъснах, той тръгна назад, опря се в едно дърво и

тогава произведе три изстрела в посока на тялото ми от един метър разстояние.

Аз не знаех какъв е пистолетът и се опитвах да избегна евентуални куршуми. Междувременно другият човек ме налагаше с юмруци. Имам шевове по главата. Мой съсед вижда суматохата, идва, почва да вика и те тръгнаха да бягат”, разказа пострадалият Диан Дянков. И допълни, че ще си търси правата.

“Не ги познаваме, разбрахме, че живеят в района.

Често има подобни проблеми”, сподели Деян Рачев, свидетел на престъплението.

По информация на МВР по случая няма задържани, но тече разследване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *