Страхотна новина! Сандански ще има нова детска градина!

ПОХВАЛНО! Таксите за детските ясли и градини в община Сандански се намаляват с 50 %
November 9, 2020
Плувните клубове на Сандански с успешно представяне на Grand Prix Бургас
November 10, 2020

Страхотна новина за града ни! Сандански ще има нова детска градина.

Община Сандански спечели финансиране за изграждане на нова детска градина.

 

Министерство на образованието и науката одобри внесеното от кмета Атанас Стоянов предложение за безвъзмездна финансова подкрепа, в размер на 2 965 700 лв. Одобрените средства са по Програма „Изграждане на нови сгради за детски ясли и детски градини, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи“.

 

Чрез осигурените средства ще бъде изградена нова детска градина в ж.к. „Спартак“, един от най – големите квартали по площ и брой жители в град Сандански. В същия квартал вече е преотреден и обособен общински имот с предназначение за детско заведение – с обща площ 5919 кв.м. С реализацията на проекта ще се създаде възможност за предучилищно образование на всички деца в квартала, които в момента се налага да посещават детски градини в по-отдалечени райони.

 

Детското заведение ще бъде изградено съобразно всички съвременни образователни изисквания, като се осигури достъп на децата в една яслена и пет предучилищни групи.

 

Значимата инвестиция осезаемо ще намали недостига на свободни места в другите детски градини, ще облекчи натовареността им, като ще бъде разрешен и дългогодишният проблем с приема на деца в тях. А съвременната материална база ще осигури нови работни места в образователния сектор.

 

Усилията на Община Сандански са насочени в подкрепа развитието на предучилищното и училищното образование, защото грижата за децата ни е сред основните ни приоритети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *