Стотици детски усмивки и греещи очи озариха Благоевград в празничния ден – 1 юни

Петков от Околчица: В историята има държавници, нагаждали се към силните на деня
June 2, 2022
В Петрич изгрява отново талантът
June 2, 2022
Празничният първи юни бе изпълнен с много веселие, игри и интересни занимания в Благоевград. Община Благоевград бе подготвила много изненади, сред които лаборатория за химични опити, музикална школа, работилнички за рисуване и оцветяване и много други.
Официално, начало на тържествата даде Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“, която се качи на сцената преди началото на концерта „Талантите на Благоевград“. В първата част от концерта участие взеха Музикално училище „Престо“, Клуб по спортни танци „Импулс“, Вокално студио „Фа диез“, Танцов клуб „Силвана денс“, Денс студио “Дежа Вю”, Балетна школа „Релеве“. Втората част на концерта започна в 17.00 часа на площад „Македония“, а в програмата се включиха представители от школите към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Те представиха богата танцово-музикална програма, която зарадва присъстващите на големия площад. Изви се и дълго хоро, което премина през цялото площадно пространство.
Празничната програма завърши с Фолклорна надпревара, която предизвика много хубави емоции и създаде едно още по-приятно и цветно настроение.
Изненади за децата бяха подготвили и Регионална библиотека „Димитър Талев“, Регионален исторически музей и Общински Куклен театър – Благоевград.
В Деня на детето много слънчева атмосфера донесе и работилницата „Цветен карнавал“, която посрещна десетки деца, които изработиха карнавални костюми и маски.
Събитията са организирани от Община Благоевград, Центъра за личностно и творческо развитие, с участието и на доброволци от националния съвет на ДАЗД и УНИЦЕФ, НХГ “Св.св. Кирил и Методий” и Младежки парламент.

Leave a Reply

Your email address will not be published.