Стивън Ачикор: Сандански има страхотен парк и оживена пешеходна зона

Дневен Център „Слънчев ден” в Симитли стана на 12 години
June 5, 2018
Славин: Този фестивал ще предизвика положителни емоции за жители и гости на града
June 5, 2018

Какво те накара да започнеш да се занимаваш с музика?

Започнах да пея от много ранна възраст госпели в църковния хор на моя роден град и след това като тинейджър продължих да свиря на барабани. Цялото ми семейство е музикално и от дете музиката е била винаги моя страст и вдъхновение, отразяващо огрoмната ми любов към Бог.

Какви са ти целите за развитие?

Моята цел е да направя хората щастливи с музиката, която изпълнявам и същевременно да успея да предам послания свързани с общочовешките ценности като любовта, вярата в доброто и надеждата, че то винаги побеждава. Искам хората наистина да вярват, че накрая на всеки тунел има светлина и ние никога не бива да се предаваме. За съжаление, много хора в България са изгубили пътя и вярата си. Ще съм безкрайно щастлив, ако успея да сложа усмивка на лицата им. Това е много по-важно за мен от всяка друга награда. Аз самият съм преминал през много трудности и лишения, но никога не съм падал духом. Разбира се тук огромно роля за това е изиграла и вярата ми в Бог.

Какво за теб значи “зелена светлина”?

“Зелена светлина” е мотото на фестивала тази година и то съдържа много важно послание, а именно да дадем приоритет, да насърчаваме и подкрепяме българската музика с всички възможни средства. Затова и реших да изпея моята песен „Да обичам” изцяло на български език.Възхищавам се на културното богатство и традициите в страната ви. Желанието ми е да говоря свободно български възможно най-скоро и полагам много усилия в тази насока.

Разкажи ни най-щурото преживяване от детството…

Цялото ми детство е интересна история. Представете си да бъдете най-малкото от 10 деца в семейството. Но може би най-интересното и знаково преживяване беше, когато за първи път усетих присъствието на Бог. Играехме на брега на реката близо до родната ми къща и унесен в игрите не усетих как паднах в нея и течението ме отнесе. Опитвах се безуспешно да се върна към брега, но силите ми ме напускаха, а течението беше все по-силно и безпощадно. Изобщо не можех да плувам добре, бях съвсем сам и изпитвах нечовешки страх.Другите деца много по-малки от мен не успяха да намерят помощ по това време на деня и бях сигурен, че това ще бъде краят. Тогава започнах да се моля на Бог, извиках името му на глас и обещах да съм му верен и да му служа до края на дните ми на тази земя. И  точно тогава, когато гърлото ми вече се бе напълнило с вода изведнъж се появи много друго течение, което повдигна тялото ми със страшна сила и ме върна на брега за секунди.Нито едно от децата не успя да обясни какво ме върна на брега толкова бързо и обратно на течението на реката.  Настръхвам при спомена за този момент и в момента  и не спирам да съм благодарен на Господ за това и до днес.

Как си представяш фестивала в Сандански?

Сигурен съм, че ще бъде страхотно събитие посетено от много хора. Имам приятели в Сандански, които ми казаха, че целия град е облепен с плакати, промотиращи фестивала и че всеки го очаква с нетърпение в града. От друга страна е страхотно,че се случват такива фестивали, които да популяризират българската музика и на на последно място имиджа на Сандански като културен хъб.

Бил ли си до сега в гр. Сандански, ако не си – какво си чувал за града?

Бил съм няколко пъти в Сандански и харесвам града изключително много заради  прекрасния му парк и пешеходна зона, които са красиви и оживени особено през лятото.Също така знам, че Сандански има минерални извори и благоприятен климат, които го правят много атрактивен за туризъм и лечение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *