СТАРТ! Днес бе дадено началото на историческия ремонт Катунци – Златолист

Илиян Димитров от Сандански бележи за националния при равенство срещу Сърбия
September 23, 2021
Рашков: Гешев спъва всички дела срещу бившите управляващи
September 24, 2021

Започна ремонтът на пътя от село Катунци до село Златолист. и храм „Св. Георги“ . Първата копка бе направена символично от кмета на община Сандански Атанас Стоянов. Церемонията бе отбелязана и с тържествен водосвет воден от Неврокопския митрополит Серафим и местни свещеници.
Храм “Св. Георги” е известен и с Преподобна Стойна, почитана от местното население заради лечителските си и пророчески дарби.

Свещеното място е безценно не само за местните, но и за много туристи. От десетилетия, пътят Катунци – Златолист е в тежко състояние и множеството хора, които посещават храма, са изправени пред редица неудобства, пътувайки до там.

С реализацията на важния инфраструктурен проект, община Сандански ще улесни достъпа до святото място и ще се създадат подходящи условия за живот, туризъм и инвестиции в общината и региона.

Началото на този исторически ремонт беля кметът Стоянов хвърляйки шампанско по багера. “Силно се надявам, че този ремонт ще бъде осъществен по-рано от посочените срокове, а именно 400 дни. Ще бъде голям празник, ако другата година за 6-ти май, гостите ще могат да минат по обновен път до светата обител”, сподели Атанас Стоянов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *