Стартира кампанията за набиране на песни и участници за „Пирин Фолк“ Сандански 2021

Мелник посреща XXII Международен фестивал „Мелнишки вечери на поезията“!
June 9, 2021
Без маски на закрито, но само за ваксинирани
June 10, 2021

По традиция в края на август ще се проведе поредното XXIX-то издание на международния фестивал „Пирин Фолк“ Сандански. Престижният конкурс ще се състои в три фестивални вечери, като тази година ще има нововъведение – конкурсите за изпълнителско изкуство и за авторска македонска песен ще се състоят в две отделни вечери.

• 27 август (петък): V-то издание на „Детски Пирин Фолк“ – Конкурс за изпълнителско изкуство за деца между 8 до 15 години и награждаване на победителите.

• 28 август (събота): Конкурс за изпълнителско изкуство и награждаване на победителите.

• 29 август (неделя): Конкурс за авторска македонска песен и награждаване на победителите.

От 10 юни 2021 г., започва кампанията за набиране на песни и участници в конкурсите за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство „Пирин Фолк“, както и за конкурса за изпълнителско изкуство за деца между 8 и 15 години в V-то издание на „Детски Пирин Фолк“.

Всички желаещи да се включат в тазгодишното издание на международния фестивал „Пирин Фолк“ Сандански трябва да изпратят своите кандидатури на e-mail: office@fenfolktv.bg

 

За конкурса за авторска македонска песен: – авторската песен, файл с текста на песента и заглавието й; – трите имена и артистично име на авторския колектив и изпълнителя; – телефон и e-mail за обратна връзка.

За конкурса за изпълнителско изкуство на песен от македонска фолклорна област: – творческа биография и снимка на изпълнителя; – SB или Instr. на песента, с която кандидат-участникът ще се яви на селекция; – телефон и e-mail за обратна връзка.

За конкурса за изпълнителско изкуство на песен от македонска фолклорна област за деца между 8 и 15 години: – творческа биография и снимка на изпълнителя; – SB или Instr. на песента, с която кандидат-участникът ще се яви на селекция; – телефон и e-mail на родител или пълнолетен настойник за обратна връзка.

Краен срок за кандидатстване: 27 юни 2021 г. Селекцията за допускане до участие ще се проведе на 3 и 4 юли в гр. София.

 

Подробности относно записване за участие в Пирин Фолк и Детски Пирин Фолк 2021: http://www.pirinfolk.com/bg/zzz

Правилник на Пирин Фолк 2021: http://www.pirinfolk.com/bg/news/pravilnik-na-pirin-folk-2020

Правилник на Детски Пирин Фолк 2021: http://www.pirinfolk.com/bg/news/pravilnik-na-pirin-folk-2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *