Станции за електромобили вече и в община Петрич

Пирин Благоевград с ново лого от днес!
July 17, 2019
ОФИЦИАЛНО! 9 задържани и 10 проверени търговски обекта след вчерашната акция в Сандански
July 18, 2019

Община Петрич взе решение и изгради зарядна инфраструктура за електромобили с цел стимулиране на екотуризма в региона. Три универсални станции, съвместими с всички електромобили и плъгин хибриди са изградени, както следва:

Паркинг на Община Петрич;
Общински паркинг в м. Рупите;
При входа на с. Марикостиново.

Зареждането на новите станции ще бъде безплатно. Посредством новата придобивка, Община Петрич става част от поредица инициативи на кампаниите “Обиколи 100-те национални туристически обекта” и “Посети обектите в списъка на ЮНЕСКО”, чиято идея е да провокират интереса на всички любители на “Зелената идея”.

Монтирането на зарядна инфраструктура за електромобили на територията на община Петрич е поредна стъпка в посока популяризирането на района като предпочитана туристическа дестинация чрез възможностите, свързани с винен туризъм, религиозен туризъм, етно-туризъм и много други.

Идеята е да бъдат привлечени, хора обичащи пътешествията, ориентирани към новите транспортни технологии и енергийно ефективни решения. Това са семейства, чуждестранни туристи и млади хора с афинитет към приключенията.


Община Петрич се стреми да популяризира историческия туризъм, свързан и с малките населени места, където местния бизнес има възможности да се развива.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *