Спортистите в Сандански ще се запознаят с функционалните възможности на новата Спортна зала

Спипаха крадци на моторна резачка задигната в с. Кръстилци
September 20, 2019
Банско – “в крак с времето”
September 21, 2019

Кметът на Община Сандански Кирил Котев ще представи новата Спортна зала на Сандански пред спортните дейци от общината. Събитието ще се състои този понеделник (23 септември), от 11:00 часа. Целта е те не само да се запознаят с нейния потенциал, но и да предложат организационни детайли преди официалното ѝ откриване.

Припомняме, че за изграждането на залата Министерски съвет отпусна 3,3 млн. лв., , а общината осигури още близо 450 хил. лв. Това ще бъде една от малкото зали в България, която на практика предлага възможност за практикуване на всички колективни спортове на закрито – с достатъчно ширина за хандбал и футбол, и достатъчна височина за баскетбол и волейбол и др. Трибуните са с 500 седящи места за зрители, изградена по всички съвременни стандарти за енергийна ефективност и безопасност.

Към нея се обособява и един цял нов парк с 15 дка площ, което е и вторият етап за цялостното ѝ завършване. Към момента текат финални довършителни действия на Спортната зала, но целта на общината е тя да бъде открита като част от цялостния Спортен комплекс и завършването на фаза II – обособяване на новата паркова площ. Очаква се двете фази да приключат до края на месец октомври.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *