Спипаха над 600 000 къса нелегални цигари на Кулата

ЗАСЛУЖЕНО! Абитуриенти изненадаха класната си
March 5, 2019
Без наргилета в заведенията
March 6, 2019

Два случая на контрабанда на цигари разкриха митнически служители от Главна дирекция “Митническо разузнаване и разследване” (МРР) в района на ГКПП Кулата. Иззети са 30 950 кутии или 619 000 къса нелегални цигари. По случаите са образувани досъдебни производства по описа на ГД МРР под надзора на РП Петрич, които вече са приключени.

На 18 февруари на ГКПП Кулата е извършена проверка на два автобуса, пътуващи по редовни линии от Гърция за България. При багажа на пътник, пътуващ в първия автобус, са открити 3990 кутии (79 800 къса) цигари без бандерол.

При втора проверка, в багажа на друг пътник, от втория автобус, са открити 2000 кутии (40 000 къса) цигари без бандерол.

Общото количество на откритите в автобусите цигари без бандерол е 5990 кутии – 119 800 къса.

В качеството на обвиняеми по делото са били привлечени четири лица – извършители и помагачи. След постигнато между защитата им и Районна прокуратура-Петрич споразумение на подсъдимите са били наложени наказания.

Трима от тях са с по една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоби в различни размери – от 700 до 1000 лева. Четвъртият подсъдим е с наложено ефективно наказание от пет месеца „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 1000 лева.

499 200 къса (24 960 кутии) цигари без български акцизен бандерол задържаха митнически служители седмица по-рано, при проверка на автовоз в района на ГКПП Кулата.

Митническите служители спират за проверка по спазване на акцизното законодателство автовоз, влизащ в страната от Гърция и превозващ десет употребявани автомобила. При проверката в автомобилите, в девет от тях са открити общо 24 960 кутии нелегални цигари от различни марки.

Подсъдимият по делото се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е споразумял с Районна прокуратура-Петрич. С определението на съда му е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок.

Leave a Reply

Your email address will not be published.