(СНИМКИ)Над 200 човека излязоха на протест след убийството на 82-годишен мъж в с. Микрево

Тежка катастрофа с румънски автобус взе 4 жертви, шофьорите са задържани за 24 часа
August 6, 2022
Задържаха мъж, блудствал с 8-годишно момиченце
August 6, 2022

Исканията на протестиращите са да бъде въведен вечерен час

Жители на село Микрево излязоха на протест. Поводът – убийството миналата седмица на 82-годишен мъж, за което са задържани младежи на 18 и 13 години. Хората в селото настояват за справедливост и молят за повече мерки за сигурност, защото в Микрево живеят предимно възрастни и беззащитни хора.

“Искаме да заявим незабавни промени, които да въведе общината,  за безопасността на всички, които живеят на територията на селото”, каза Аделина Йовева, организатор на шествието и близка на починалия мъж.

Недоволните се събраха на площада на селото, след което с мирно шествие се отправиха към къщата на убития Иван Чорбаджийски. Исканията има са да бъде въведен вечерен час, да има по-голяма защита за местинте, а двамата нападатели и техните семейства да бъдат изселени.

Местните споделят, че подобни набези се случват всеки ден. Някои от хората са зазидали дори прозорците си.

“Безчинствата не спират. Подават се сигнали до полицията многократно, но тя не им обръща внимание”, казва една от протестиращите.

Припомняме, че за убийството са задържани двамама младежи – на 18 и на 13 години. 18-годишният е с постоянна мярка “задържане под стража”, а другият се намира в специализирана институция, където, по информация на NOVA, вероятно ще бъде освободен след 2 месеца.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.