Служител на Дунав мост към чужденец: Чиба, маймуно! Плащай, мама ти…

Сдруженията на заведенията в България настояват за премахването на зелените сертификати за 40 дни, както в МС
December 17, 2021
ОбС вдигна почти тройно такса смет за благоевградчани
December 17, 2021

Скандален видеоклип взриви социалните мрежи. На кадрите се вижда как служител на БГ тол се държи грубо и обижда преминаващ границата при “Дунав мост” молдовски гражданин. Потърпевшият е изпратил видеото на платформата “Обществен контрол”, която съществува във Facebook и YouTube.  “Това е гражданска медия, която е създадена с цел да бъде коректив на нередностите, които виждаме в държавата ни, поставянето им във фокуса на обществото и съответно намиране на решение”. Това заяви в ефира на “Здравей, България” Иво Дашев.

Чужденецът е пред гише на системата. Служител му крещи “Плащайте или се махайте! Маймуно! Тъй ще правиш в Молдова!” и псува. Чужденецът кротко пита “Почему кричиш?” и снима. Служителят му вика и “Чиба!”. Друг служител му обяснява “Я можно твой телефон грабнет”. Чужденецът пак кротко обяснява на служителите, че се държат като бандити.

Дашев разказа, че скандалът с молдовския гражданин е възникнал в следствие с недоразумение с плащането, което трябва да се извърши от шофьорите на “Дунав мост”. “В конкретния случай мъжът е искал да плати с карта, а не в брой. По някаква причина служителите на БГ ТОЛ обаче са се опитали да го принудят да заплати в брой”, разказа Дашев.

По думите му служителят на границата е демонстрирал чувство за безнаказаност. “Това арогантно отношение на този служител е най-малкият проблем. Това видео показва, че този човек има чувство за недосегаемост. Това е въпрос, който поставяме във фокуса на новия министър на транспорта, който също е от Русе, за да бъде решен. Друг е въпросът защо тези хора ги карат да плащат в брой?”, попита Дашев. Той подчерта, че случаят е от края на октомври.

За NOVA от Nационалното тол управление- Русе са изпратили писмен отговор, че правят проверка и са се извинили на потърпевшия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *