След 9 дни пуснаха водата на жител от с. Микрево

Oбщинa Кресна пpиeма зaявлeния зa вĸлючвaнe в мexaнизмa зa личнa пoмoщ
August 8, 2019
В Петрич започва асфалтиране на участъци от общинската пътна мрежа
August 8, 2019

След 9 дни без вода, беше възстановен неправомерно отнетият на 31-ви юли водомер на жителят от с. Микрево, Йордан Чиликов. До тежката драма се стигна няколко седмици след протестите, на жителите на община Струмяни срещу високите цени на вода.

Днес служители на ВиК – Благоевград пристигнаха на място в с. Микрево за да поставят отново водомер срещу 35 лв. такса включване. Този път действието се разви пред погледа на Йордан Чиликов и Красимир Станков, който прие присърце проблема му. Собственикът на шивашкия цех ни уведоми, че вече е предприел действия, с които да потърси правата си в съда.

“Родом съм от с. Микрево и такова нещо до сега не съм виждал.  Нормално ли е в 21 век да оставят бизнес без вода цели 9 дни?! В коя нормална страна може да се види такова нещо? Крайно съм възмутен от тези действия, които ми създадоха множество проблеми, ангажименти и срам. Веднага след получените фактури заплатих цялата сума, а водата я възстановиха след 6 дни, което е крайно неприятно. По моя информация цената за 1 куб. вода в гр. Сандански е 0,74 лв., а ние като по-малка община заплащаме 1,60 лв. за куб. вода. Този проблем стартира тази година от 1-ви януари и все още не е намерено решение. Тук не говорим за предмети или материали, а за продукт от първа необходимост. Крайно съм благодарен на Красимир Станков, че се застъпи за мен и ми помогна”, сподели Йордан.

Ето и интервюто с Йордан от преди седмица: ВИДЕО

Leave a Reply

Your email address will not be published.