След катастрофата с мигранти: Полицай с опасност за живота, НСлС ще разследва

Първа битка на финалистите в „Игри на волята“
November 22, 2022
Община Сандански изгради детска площадка в двора на МБАЛ „Югозападна болница“
November 22, 2022

Полицай е с опасност за живота след опит на жандармерията да спре бус с мигранти. Шофьорът на колата също е сред ранените, както и превозваните мигранти. Инцидентът се разигра тази сутрин на входа на София, предаде репортер на БГНЕС.

Най-тежко пострадал е полицай от полицейския микробус. Той е приет в столичната болница „Света Анна” в много тежко състояние, с черепно-мозъчна травма. Има опасност за живота и веднага е предприета операция.

43-годишният шофьор на микробуса, превозвал мигранти, е с остър хирургичен корем. Хоспитализиран е в Клиника по хирургия на Окръжна болница. Единият мигрант, приет в УМБАЛ „Св. Анна” ЕАД е с фрактура на бедро и е хоспитализиран в Клиника по ортопедия, вторият е със скалпова рана и е хоспитализиран е в Клиника по неврохирургия, а третият мигрангт е с травма на шията и остава в неврохирургията.

Повече от 3 часа след инцидента, информацията е оскъдна. Рано сутринта, около 7 часа, в района на хотел Ихтиман, е бил направен опит от страна на полицейски служители да бъде спрян бус, който е бил марка „Рено“ модел „Транзит“ със софийска регистрация. Шофьорът на буса на се подчинява на полицейското разпореждане и продължил в посока София.

На входа на столицата бусът е пресечен от бус на специализираните полицейски сили. Вместо да спре шофьорът на буса се блъска с полицейския бус. Вследствие на това има един полицейски служител, който е в тежко състояние с опасност за живота, а други двама са с наранявания.

„Посегателството срещу полицейски служител е посегателство срещу държавата. Бяхме свидетели на подобни случаи в Бургас. В момента се повтаря цялата тази трагедия“, заяви пред БГНЕС говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

„Тъй като делото е с голяма правна сложност, главният прокурор разпореди разследването да се проведе от Националната следствена служба“, добави тя.

За да се спрат подобен род инциденти от Прокуратурата настояват за взаимодействие на институциите, с МВР и другите служби, особено на фона на засилващия се през последните месеци миграционен натиск.

„Трябва да има и строги наказания за такъв род престъпления, защото наказанията за превозване на мигранти са изключително леки“, категорична е Сийка Милева.

снимка/архив от Бургас

БГНЕС припомня, че това е поредният инцидент с полицейски служители и мигранти у нас за последните месеци.

В края на август, при опит да спрат автобус, пълен с мигранти, животът си загубиха полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев. Това се случи в Бургас.

В началото на месец ноември българският полицай – младши инспектор Петър Бъчваров, бе убит в граничната зона в землището на село Голям Дервент, на границата между България и Турция, от изстрел, произведен директно срещу него. Според разследването извършителите влезли на територията на България през дупка в оградата и са стреляли и по българския граничен патрул. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published.